Експертна думка

З нагоди дедалі більшої зацікавленості громадськістю теми побудови та розвитку Дата-центрів в Україні, журналісти авторитетного it-видання поставили нашому технічному директору – Тарасу Гродзіцькому кілька питань про індустрію.

- Що найбільше сьогодні затребуване вашими клієнтами?

- Серед основних клієнтів нашої компанії варто виділити тих, для яких комерційний успіх безпосередньо залежить від надійності розміщення даних, зручності роботи з ними та безпеки розміщення обладнання. Таким чином, насамперед наших клієнтів цікавить рівень надійності функціонування наших Дата-центрів, безпеку та зручність доступу до свого обладнання. Більшість систем "United DC" зарезервовано за принципом 2N, а система безперебійного електроживлення зарезервована з надмірністю - 2(N+1).

На сьогоднішній день дуже актуальним питанням залишається наявність якісної техпідтримки. Високий рівень професіоналізму фахівців та цілодобова доступність є ключовими факторами при обслуговуванні клієнтського обладнання, і безпосередньо впливають як довго клієнт залишатиметься разом з нами. Крім цього, наші фахівці завжди можуть здійснити базове обслуговування серверів у телефонному режимі.

При дотриманні встановленої процедури наш Дата-центр надає оперативний доступ до серверного та мережевого обладнання клієнта, що пропонують далеко не всі вітчизняні та зарубіжні ЦОДи. Таким чином, можливість швидко і в будь-який час отримати доступ до свого обладнання є важливим критерієм для наших клієнтів при співпраці з нами.
Ключовою особливістю Дата-центру «United DC» є те, що об'єкт пов'язаний оптичним кільцем у 72 оптичні жили з центральними комутаційними майданчиками на вул. Леонтовича, 9 та Гайдара 50. Наявність оптичного кільця не тільки резервує Інтернет-послугу, а також надає можливість підключення більш ніж до 80 провайдерів України.

- Що нового ви пропонуєте клієнтам?

- Практично всі Дата-центри, такого рівня надійності як United DC, надають більшість затребуваних клієнтами послуг. До основних послуг Дата-центрів належать: розміщення серверів, оренда шаф, оренда серверів, оренда дискового простору на СГД. І незважаючи на те, що двох однакових дата-центів не існує, ключові відмінності полягають у наданні додаткових послуг.

Завдяки тому, що політика нашої компанії має на меті надання кожному клієнту індивідуального підходу, нам вдалося виявити нові потреби на ринку надання послуг Дата-центру. Ми звернули увагу на те, що ніша розміщення серверів між декількома юнітами та серверною шафою в 42U є незаповненою та вивели на ринок нову послугу – «Оренда частини серверної шафи». Тепер у даному центрі можна орендувати половину шафи, ємністю 18U або 21U. Кожна частина шафи має окремий лічильник електроживлення. При збільшенні кількості серверного обладнання клієнтам надається можливість переміщення обладнання в повну шафу 42U. Таким чином, наші клієнти можуть оптимізувати свої витрати заощадивши на початкових витратах.

 


Дата: 13.02.2014