Що таке хмарний сервер (cloud server) і які його переваги?

Cloud Server - облачный серверХмарний сервер (Cloud Server) - це послуга оренди віддаленого сервера в хмарі, який створюється з масштабуємого пулу ресурсів хмарного провайдера. Він має свою кількість ядер процесора, пам'ять, різні типи та обсяг дисків. Параметри хмарного сервера конфігуруються при запуску і в процесі роботи можуть бути легко змінені як більший, так і менший бік.

Інфраструктура, на якій реалізований хмарний сервер, розміщена у спеціально обладнаних дата-центрах та працює на обладнанні з безлічі обчислювальних вузлів. У разі виходу з ладу одного з вузлів, навантаження розподілиться на інші ресурси в пулі і виконується автоматична міграція Cloud VPS на інші ноди. Заміна обладнання провайдером проводиться без зупинки роботи хмари та орендар ресурсів такої ситуації не помітить.

Орендуючи сервер у хмарі ви отримуєте більше гнучкості та максимальну відмовостійкість у роботі. Є можливість самостійної заміни операційної системи, запуску та налаштування безлічі хмарних серверів з будь-якою конфігурацією, створення та налаштування віртуальних роутерів та експлуатацію віртуальної мережі у хмарі провайдера. Сервери Cloud VPS відрізняються зручністю управління, мінімальним часом, необхідним для їх запуску, максимальною надійністю та гнучкістю налаштувань.

Замовляючи VPS/VDS (віртуальний сервер) у провайдера послуг, який не використовує хмарні технології, ви купуєте якусь частину ресурсів на одному фізичному сервері. Якщо в якийсь момент буде потрібний більший обсяг віртуальних ресурсів, можливо буде необхідність зупиняти роботу віртуальних серверів та переносити дані на інший сервер. Звичайний віртуальний виділений сервер в більшості випадків не підтримує самостійну зміну ресурсів через панель управління провайдера послуги та автоматичну міграцію у разі проблем на інші ноди. При необхідності оперативної зміни конфігурації VPS серверів або раптового виходу з ладу фізичного сервера провайдера, на якому надається сервіс, є велика ймовірність часткової або повної втрати даних користувача та значних простоїв у роботі.

Чому варто орендувати хмарний сервер у United DC?

Для побудови віртуального середовища ми використовуємо платформу FlexPod, яка базується на обладнанні та рішеннях всесвітньо відомих фірм Cisco та NetApp. Ефективність та відмовостійкість забезпечується за рахунок використання найкращих серверів, мережевого обладнання та систем зберігання. До складу FlexPod входять сервери Cisco UCS, комутатори Cisco Nexus та сховища NetApp. Модульна архітектура дозволяє швидко та без простоїв масштабувати платформу. Сучасні дата-центри розраховані під потреби великих компаній та проекти, для яких неприпустимі простої чи збої у роботі. Хмарні сервери або віртуальна мережа, розташовані в нашій хмарі, мають велику надійність та безпеку зберігання даних.


Дата: 02.12.2021