Що таке хмарний сервер (cloud server) та як вибрати?

Cloud Server - облачный серверХмарний сервер (cloud server) – це послуга оренди віртуального сервера в хмарі, який створюється з пулу ресурсів хостинг-провайдера. Параметри хмарного серверу конфігуруються в процесі запуску і можуть бути змінені в подальшому. У хмарі можна легко створити сервер будь-якої потужності, запустити віртуальні роутери та керувати віртуальними мережами. Переваги хмарного сервера в максимальній надійності роботи, легкому керуванні та мінімальному часі запуску.

Що краще вибрати: хмарний сервер чи віртуальний сервер?

Інфраструктура для хмарних серверів розміщена в дата-центрах і працює на обладнанні з багатьох обчислювальних вузлів. У разі виходу з ладу одного з вузлів, навантаження розподілиться на інші ресурси в пулі і виконується автоматична міграція хмарних серверів на інші ноди. Заміна обладнання провайдером проводиться без зупинки роботи хмари, і замовник такої ситуації навіть не помітить.

Замовляючи оренду сервера у хмарі ви отримуєте більше гнучкості та максимальну відмовостійкість у роботі. Є можливість самостійної заміни операційної системи, запуску та налаштування безлічі хмарних серверів з будь-якою конфігурацією, створення та налаштування віртуальних роутерів та експлуатацію віртуальної мережі у хмарі провайдера. Cloud server відрізняється зручністю керування, мінімальним часом запуску в роботу та максимальною надійністю.

При покупці звичайного VPS (віртуального сервера) у хостинг-провайдера, який не використовує хмарні технології, ви купуєте якусь частину ресурсів на одному фізичному сервері. Якщо в якийсь момент буде потрібний більший обсяг віртуальних ресурсів, то буде необхідність зупиняти роботу віртуальних серверів та переносити дані на інший сервер. Звичайний віртуальний сервер, через відмову від застосування хмарних технологій провайдером через їхню дорожнечу, в більшості випадків не підтримує самостійну зміну ресурсів через панель управління та автоматичну міграцію у разі проблем на інші ноди.При необхідності оперативної зміни конфігурації VPS серверів або раптового виходу з ладу фізичного сервера провайдера, на якому надається сервіс, є ймовірність часткової або повної втрати даних користувача чи значних простоїв у роботі.

Чому варто орендувати хмарний сервер у United DC?

Для побудови віртуального середовища ми використовуємо платформу FlexPod, яка базується на обладнанні та рішеннях всесвітньо відомих фірм Cisco та NetApp. Ефективність та відмовостійкість забезпечується за рахунок використання найкращих серверів, мережевого обладнання та систем зберігання. До складу FlexPod входять сервери Cisco UCS, комутатори Cisco Nexus та сховища NetApp. Модульна архітектура дозволяє швидко та без простоїв масштабувати платформу. Сучасні дата-центри розраховані під потреби великих компаній та проекти, для яких неприпустимі простої чи збої у роботі. Хмарні сервери або віртуальна мережа, розташовані в нашій хмарі UNU Cloud, мають максимальну надійність та безпеку зберігання даних.


Дата: 02.12.2021